Agrifirm

Januari 2019 – heden | Agrifirm

SharePoint Online/Office 365 developer

Agrifirm is een coöperatie waarin meer dan 10.000 Nederlandse veehouders en telers hun krachten hebben gebundeld. Met bijna 3.000 betrokken medewerkers met de ambitie om iedere dag te excelleren, draagt Royal Agrifirm Group bij aan een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties. Agrifirm levert meetbare, relevante en duurzame waarde op het boerenerf, op de akker en aan de voederindustrie. 120 jaar geleden opgericht in Nederland, is Agrifirm nu een toonaangevende, agrarische coöperatie met een internationaal netwerk van dochterbedrijven gevestigd in Europa, Zuid-Amerika, de VS, Azië en een wereldwijd distributienetwerk.
Agrifirm wil met een wereldwijd portaal een (digitale) werkplek creëren waar medewerkers de tools en informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om bij te dragen aan onze Better Together-strategie.

Anita heeft het portaal ontwikkeld op basis van SharePoint Online en modern UI.

Onderdelen welke wenselijk waren en niet standaard voorhanden zijn ontwikkeld. Dit zijn onder andere de volgende onderdelen:

•             Profiel meter. Dit is een SPFx webpart welke een gebruiker stimuleert zijn profiel eigenschappen in te vullen. Een aantal eigenschappen met een bepaalde weegfactor tellen uiteindelijk mee tot een volledig ingevuld profiel.

•             Document upload webpart. Dit SPFx webpart kan op een pagina worden geplaatst waarmee een gebruiker middels drag ’n drop eenvoudig een of meerdere bestanden kan aanbieden aan het systeem. Het webpart kan geconfigureerd worden in welke bibliotheek de documenten worden opgeslagen. Als er een document in de bibliotheek wordt geplaatst wordt er een flow getriggerd welke het document verwerkt.

Het portaal is geschikt voor meerdere talen. SharePoint voorziet hier deels in door UI onderdelen te kunnen vertalen. Het SharePoint framework voorziet in meerdere talen middels resource files.

Content kan hiermee niet worden vertaald. Hiervoor heeft Anita in dit project een voorziening getroffen waarmee inhoud kan worden vertaald en waarbij de vertalingen kunnen worden onderhouden door de redacteuren. Deze opzet wordt voornamelijk gebruikt om content te vertalen welke niet live geüpdatet hoeft te worden. Deze vertalingen worden dan ook gecached en geëxpireerd na een bepaalde tijd in de browser van de gebruiker.

Vertalingen welke live moeten worden uitgevoerd middels een expliciete knop zoals Facebook aanbiedt worden aangeboden middels de Azure Cognitieve Services.

Onderdelen op het portaal worden aan specifieke doelgroepen gekoppeld, zodat de content voor de gebruikers uit de verschillende landen zo relevant mogelijk is.

PnP wordt gebruikt om het portaal te op verschillende omgevingen geautomatiseerd neer te zetten.

SharePoint Online, SharePoint Framework (SPFx), React, TypeScript, Handlebars CSOM, (OfficeDevPnP) PowerShell, OfficeDevPnP Provisioning, Office UI Fabric, Flow, GIT.