Vanderlande

Oktober 2017 РFebruari 2018 | Vanderlande

SharePoint Online/Office 365 developer

Vanderlande is de wereldwijde marktleider voor logistieke automatisering op luchthavens en op de pakketmarkt, bagage- en sorteersystemen. Het bedrijf is ook een toonaangevende leverancier van procesautomatiseringsoplossingen voor magazijnen.

Binnen projectsites bestaat de wens om bestanden veilig, gemakkelijk en gecontroleerd te delen met externe gebruikers via een apart portaal.
Anita heeft een SPFx applicatie ontwikkeld welke een medewerker in staat stelt documenten te selecteren, te verrijken met metadata, te bundelen en te delen met externe gebruikers via een ingericht portaal. Gebruikers krijgen toegang middels een verificatie code tot specifieke bestanden waarvoor ze uitgenodigd zijn. Er kan gemonitord worden of gebruikers de bestanden hebben ingezien of gedownload.

Anita heeft een SPFx listview commandset ontwikkeld waarmee de applicatie kan worden gestart, nadat er 1 of meerdere documenten zijn geselecteerd in de bibliotheek. Hierbij wordt rekening gehouden of een document gedeeld mag worden en niet als vertrouwelijk aangemerkt is. Er wordt metadata verzameld en het pakket wordt doorgestuurd naar een Azure function welke een bericht op een Azure Service Bus Topic plaatst. Een tweede Azure function wordt getriggerd door het bericht op de topic en verwerkt het bericht. De verwerking bestaat uit het al dan niet converteren van de documenten naar PDF en deze te bundelen in een zip archief. Dit archief wordt op een portaal geplaatst en geselecteerde externe gebruikers krijgen middels een one-time verification code toegang tot dit bestand. Ze worden geinformeerd middels aangepaste emails.

Audit log entries worden in een lijst in de site geimporteerd om deze langer dan de standaard 90 dagen te bewaren en te kunnen raadplegen. Hiervoor worden PowerShell Azure functions gebruikt in combinatie met het doorzoeken van de unified audit log en een SPFx listview command set.

Anita heeft een SPFx webpart ontwikkeld om op basis van search inclusief refiners inzichtelijk te maken welke zip archieven er met welke gebruikers gedeeld zijn en wanneer deze door wie geraadpleegd zijn geweest.

De SPFx onderdelen zijn geoptimaliseerd voor de modern experience.

SharePoint Online, SharePoint Framework (SPFx), React, TypeScript, CSOM, (OfficeDevPnP) PowerShell, OfficeDevPnP Provisioning, Office UI Fabric, C#, GIT, Azure functions, Application Insights, App Registrations, Azure Service Bus Topics.